loading...
همه چیز درباره لاغری
تاج بازدید : 59 پنجشنبه 15 شهریور 1397 نظرات (0)

روش گاستریک بای‌پس مینی : در این روش میزان کاهش وزن تقریبا مشابه روش بای پس استاندارد است و گاهی مواقع کمی بیشتر، میزان کاهش وزن در سال اول حدود 75 درصد و در سال های بعدی حدودا تا 70 درصد خواهد رسید.

این روش معجزه نمی کند، اما حتما شما را در درمان می کند!

وقتی افراد با مشکل چاقی و افزایش وزن مواجه می شوند، دوست دارند در کمترین زمان ممکن به وزن ایده آل خود دست پیدا کنند : در صورتی که رسیدن به این آرزو  کار چندان آسانی نیست. البته در صورتی که افراد سعی کنند با روش های اصلی و تحت نظر پزشک وزن خود را کاهش دهند، رسیدن به وزن ایده آل نه تنها یک رویا نیست بلکه به راحتی می توانند به آرزوی خود دست پیدا کنند، اما باز هم برخی ها به اشتباه فکر می کنند همه با یک روش می توانند به نتیجه دلخواه دست پیدا کنند، اما باید به این نکته اشاره کنیم خیلی اوقات از روی بی ام آی می توان نتیجه گرفت هرفرد با چه روشی می تواند به وزن ایده آلش دست پیدا کند. به طور کلی بی ام آی  بین عدد 18 تا 24 باشد نشان دهنده نرمال بودن وزن فرد است. اگر بین 25 تا 29 باشد یعنی اضافه وزن و اگر 30 به بالا باشد، به فرد باید عنوان چاقی را داد اما بی ام آی اگر از عدد 40 عبور کند، می توان گفت فرد دچار چاقی مفرط یا بیماری چاقی شده است. با این حال بر حسب عدد بی ام آی می توان بهترین روش لاغری را انتخاب کرد.در ادامه دکتر رضا ابراهیمی نیا متخصص جراحی در این زمینه توضیحات بیشتری می دهد.

چه خطرات احتمالی افراد چاق را تهدید می کنند؟

هیچ وقت نباید فراموش کنیم که سلامت انسان ها با اضافه وزن و چاقی ارتباط مستقیم دارد و چاقی و اضافه وزن می توانند سلامت افراد را به طور جدی به خطر بیندازد. وقتی افراد چاق را با افرادی که وزن طبیعی دارند، مقایسه می کنیم متوجه می شویم که بعضی بیماری ها در افراد چاق بیشتر رخ می دهد که شامل :

  • مرگ در سنین پایین
  • فشار خون
  • کلسترول بالا
  • دیابت نوع 2
  • بیماری های کرونر قلب
  • حمله های سکته مغزی
  • بیماری های کیسه صفرا
  • استئوارتریت
  • مشکلات خواب و توقف تنفس در خواب
  • سرطان (کانسر)
  • کیفیفت زندگی پایین
  • بیماری های روحی روانی مانند افسردگی و اضطراب
  • دردهای بدنی ناشی از مشکلات فیزیکی بدن

محاسن و معایب مینی گاستریک بای پس چیست؟

یکی از حسن های این روش این است که همه مزایای روش جراحی بای پس معده استاندارد را دارد. همچنین از طریق لاپاروسکوپی قابل انجام است و طول عمل کوتاه است و در بیماران خیلی چاق که تحمل بیهوشی طولانی را ندارند مناسب است . به علاوه درصد لاغری و ماندگاری لاغری آن در حد عمل بای پس کلاسیک و گاهی بیشتر است.عوارض حین عمل نسبت به بای پس کلاسیک کمتر و دیابت نوع 2 را بهتر درمان می کند.همچنین به سادگی قابل تبدیل به عمل بای پس کلاسیک یا به حالت اولیه است. اما غیر از مزیت گفته شده، ممکن است برای برخی افراد مشکلاتی از جمله ریفلاکس اسید یا زخم شدن محل بخیه ها به همراه داشته باشد. با این حال احتمال بروز این عوارض بالا نیست و باید به این نکته اشاره کنم که در طول 5 سال گذشته محبوبیت زیادی بین جراحان اروپایی پیدا کرده است.

چطور عوارض ناشی از چاقی را کاهش دهیم؟

در خیلی از اوقات اگر افراد واجد شرایط باشند، توصیه می شود از روش های جراحی برای کاهش وزن استفاده کنند تا عوارض احتمالی کم شوند. یکی از روش های جراحی برای لاغری مینی گاستریک بای پس است. این روش جراحی در واقع هم از روش محدود کردن حجم معده و هم از روش سوء جذب به منظور کم کردن وزن استفاده می کند.

کاهش وزن با کمک این روش به چه میزان است ؟

در این روش میزان کاهش وزن تقریبا مشابه روش بای پس استاندارد است و گاهی مواقع کمی بیشتر، میزان کاهش وزن در سال اول حدود 75 درصد و در سال بعدی حدود 75 درصد و در سال های بعدی حدودا تا 70 درصد خواهد رسید.

این روش برای بیمارانی که دارای این شرایط هستند بسیار مناسب است :

بی ام آی بالای 40

بی ام آی بیشتر از 35 به همراه عوارضی مثل بیماری قلبی- عروقی، توقف تنفس در خواب، فشار خون، دیابت نوع  یا محدودیت شدید فیزیکی.

روش جراحی به چه شکل است ؟

عمل مشابه بقیه اعمال جراحی چاقی و از طریق لاپاروسکوپی انجام می شود.معده به شکل لوله ای موزی شکل در مسیر انحنای کوچک درست می شود، ولی معده بریده شده در محل خود باقی می ماند و بعد یک قوسی از روده  باریک که فاصله آن از معده 6 فوت است به معده آماده شده بخیه می شود. به این طریق غذای کمی وارد معده شده و سریعا وارد روده باریک می شود و چون طول روده باریک کوتاه شده است، مواد کمتر جذب می کند و بیمار چاق، لاغر خواهد شد. این عمل به شما اجازه یک زندگی جدید به همراه سلامت طولانی تر و بهبود عارضه چاقی را می دهد . همچنین مدت اقامت در بیمارستان یک تا دور روز است و بعد از یک هفته افراد می توانند سر کار برگردند.

تاج بازدید : 63 شنبه 10 شهریور 1397 نظرات (0)

همراه با افزایش آمار چاقی و مشکلات و بیماری‌های ناشی از آن، مسئله‌ی کاهش وزن اهمیت بیشتری پیدا کرده است. گرچه بهترین روش کاهش وزن، رژیم غذایی مناسب و ورزش است، گاهی مشکل اضافه‌وزن به‌اندازه‌ای جدی می‌شود که به‌راحتی حل‌شدنی نیست و فرد ناچار است که به روش‌های دیگری مانند جراحی روی بیاورد. دراین‌میان، روش جراحی اسلیو معده (gastric sleeve surgery) یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین روش‌های موجود است که با کاهش حجم معده موجب کاهش اشتها و درنتیجه کاهش وزن می‌شود. در این مقاله به معرفی و توضیح نحوه‌ی عملکرد این روش می‌پردازیم و فواید و مضرات آن را بیان می‌کنیم. پس با ما همراه باشید: 

گاسترکتومی اسلیو معده چیست؟


گاستریک اسلیو 

    • همان عمل جراحی گاسترکتومی آستینی یا گاسترکتومی لوله ای است.

 

جراحی اسلیو معده یک روش ایمن و مؤثر کاهش وزن برای بیمارانی است که در معرض خطر بیشتری قرار دارند یا افرادی که می‌خواهند خطر جراحی کاهش وزن را به حداقل برسانند. روش گاسترکتومی لاپاروسکوپیک لوله‌ای (گاسترکتومی عمودی، گاسترکتومی انحنای بزرگ،گاسترکتومی لوله ای ،گاسترکتومی جداری، کاهش حجم معده و حتی گاستروپلاستی عمودی نیز نام دارد) روشی نو خواسته است که در سرتاسر جهان روز به روز بیشتر رایج می شود. این روش با محدود کردن میزان غذایی که بدون بای پاس روده‌ها یا کاهش جذب، مواد غذایی قابل خوردن و چذب است با این حال بدلیل مصرف متعادل مواد خوراکی، سبب کاهش وزن می‌گردد.

فیلم انیمیشن جراحی اسلیو

جراحی اسلیو معده کوچک کردن واقعی معده، جراحی مناسب جهت لاغری است.

تاریخچه اسلیو معده در درمان چاقی

عمل اسلیو گاسترکتومی یا اسلیو معده برای اولین بار توسط گروه جراحی دکتر گانیر (Gagner) انجام شد. گروه دکتر گانیر پس از بررسی بیماران با BMI > 50 برای کاهش عوارض ناشی از عمل چاقی تصمیم به انجام عمل جراحی لاغری در دو مرحله گرفتند . عمل مرحله اول بصورت آستینی کردن معده یا لوله ای کردن معده انجام میشد که در بعدها به اسلیو گاسترکتو می معروف شد.
با نهایت تعجب بسیاری از بیمارانی که تحت عمل اسلیو معده قرار گرفته بودند به علت کاهش وزن مناسب ناشی از آن نیاز به عمل دوم پیدا نکردند . بنابراین سایر جراحان عمل اسلیو معده را به عنوان عمل جراحی لاغری پذیرفتند. در نهایت The American Society of Metabolic and Bariatric Surgery عمل اسلیو گاسترکتومی را به عنوان عمل استاندارد چاقی پذیرفت.


 

مکانیسم اثر اسلیو معده

اسلیو گاسترکتومی تنها از طریق کاهش حجم معده سبب کاهش وزن می‌گردد. در این روش با تقسیم معده به صورت عمودی، لوله باریکی را تقریباً هم قطر مری و دوازدهه در آن شکل می‌دهند. بخشی از معده را در امتداد انحنای میانی (انحنای کوچک) که به مری متصل است برای لوله نگه می‌دارند و قسمت خارجی لوله را که انحنای بزرگ معده و فوندوس است، خارج می‌کنند. تقریباً ۸۵ درصد معده را خارج می‌کنند. بخش خارج شده معده در واقع قسمتی است که با خوردن غذا بیشتر کش می‌آید و نقش مخزن را دارد که مسئول ذخیره سازی غذا است. بخشی را که از معده باقی می‌ماند مانند موز و به اندازه ۲ تا ۴ انس یا ۶۰ تا ۱۲۰ سی‌سی شکل می‌دهند که به جراحی که این روش را انجام می‌دهد، بستگی دارد. از این طریق ظرفیت ذخیره سازی معده بسیار کاهش می‌یابد. این روش حجم غذای قابل مصرف را به طور قابل توجهی محدود می‌سازد. در آن هنگام میزان بسیار کمی از غذا احساس سیری مفرط ایجاد می‌کند. اعصاب معده و دریچه خروجی (پیلور) با هدف حفظ عملکردهای معده هنگام کاهش حجم، دست نخورده باقی می‌مانند.


 

روش عمل اسلیو گاسترکتومی :

این روش جراحی چاقی معمولا به صورت لاپاراسکوپی یا کم تهاجمی (Minimally Invasive Surgery) یا MIS انجام شده و جزو اعمال محدود کننده غذا (restrictive) طبقه بندی میشود . در این عمل حدود ۶۰ تا ۸۰ درصد معده در طول انحنای بزرگ تا نزدیک محل اتصالش به مری توسط استاپلر (stapler) جدا شده و از بدن خارج می شود و باقی مانده معده بصورت لوله یا tube باقی می ماند و بنابراین ظرفیت پذیرش غذا نیز بصورت چشمگیری کاهش می یابد. از طرفی با توجه به ترشح هورمون تحریک کننده اشتها بنام گرلین (Gherelin) از قسمتی از معده که از بدن خارج می شود این افراد بعد از عمل اشتهای کمتری نیز برای خوردن غذا دارند. در این عمل معده در طول انحنای بزرگ تا نزدیک محل اتصالش به مری بریده و دوخته میشود و به شکل لوله در میاید.این عمل به روش لاپاراسکوپی و با استاپلر قابل انجام است.
در این روش هیچ گونه بایپس روده انجام نمی‌شود و تنها حجم معده کاهش می‌یابد. در مقایسه با آن، در بای پس معده Roux-en-Y معده را خارج نمی‌کنند بلکه تقسیم می‌کنند و پیلور را کنار می‌زنند. روش گاسترکتومی لاپاروسکوپیک لوله‌ای اولین بار برای بیمارانی که BMI بسیار بالایی داشتند به عنوان یک روش مرحله اول به روش لاپاروسکوپی انجام شد تا خطر کلی جراحی کاهش وزن کمتر شود. انجام بای پس معده Roux-en-Y یا دئودنال سوئیچ به روش لاپاروسکوپی برای بیمارانی که BMI بالای ۶۰ کیلوگرم بر متر مربع داشته باشند مشکل است. به علاوه ممکن است بایپس معده برای بیمارانی با BMI بالاتر از ۶۰ کیلوگرم بر متر مربع هستند به اندازه کافی کاهش وزن ایجاد نکند زیرا ممکن است این بیماران پس از بای پس معده به BMI طبیعی ۳۰ نرسند. برای بیمارانی که BMI بالایی دارند، دئودنال سوئیچ بسیار مؤثر است اما متأسفانه ممکن است این روش هم کاملاً خطرناک باشد. گاسترکتومی لاپاروسکوپیک لوله‌ای مرحله اول، به عنوان راه حلی منطقی برای این مشکل به وجود آمد. این روش را می‌توان برای بیمارانی که بیش از ۲۲۷ کیلوگرم وزن دارند به روش لاپاروسکوپی انجام داد. کاهش حجمی که در معده ایجاد می‌شود به این بیماران امکان می‌دهد که بیش از۴۵ کیلوگرم و بسیاری از بیماران بیش از ۹۰ کیلوگرم کم کنند. این کاهش وزن سلامتی را به طور قابل توجهی بهبود می‌دهد و بیمار را عملاً در زیر گروه افرادی که در معرض خطر کمتری هستند، قرار می‌دهد.
هنگامی که BMI بیماران کمتر (۴۵-۳۵) شد، می‌توانند برای مرحله دوم این روش، به اتاق عمل بازگردند که ممکن است دئودنال سوئیچ، بای پس معده Roux-en-Y یا حتی لپ بند باشد. به زودی مشخص شد که برخی از بیمارانی که گاسترکتومی لاپاروسکوپیک لوله‌ای داشتند نه تنها وزن زیادی کم می‌کنند بلکه کاهش وزن خود را بیشتر از زمانی که انتظار می‌رفت، حفظ می‌کنند و ممکن است از مرحله دوم عمل صرف‌نظر کنند. این موضوع موجب شد که گاسترکتومی لاپاروسکوپیک لوله‌ای تنها روش کاهش وزن محسوب شود. این فکر نخست به ذهن دکتر جانسون در انگلستان رسیده بود. سپس این روش را کمی تغییر دادند و کیسه معده را از کیسه‌ای که بیماران دئودنال سوئیچ داشتند کوچکتر کردند. در مقایسه با روش‌های گاستروپلاستی قبلی که به دلیل مشکلات مربوط به میخ دوزی، حلقه‌های سیلاستیک و تور دور کیسه معده به ندرت انجام می‌شوند، پیشرفت زیادی ایجاد شده است.

 

مزایای جراحی کاهش وزن اسلیو گاسترکتومی

      • حجم معده کاهش می‌یابد اما عملکرد آن طبیعی خواهد بود بنابراین اکثر مواد خوراکی را می‌توان مصرف کرد ولی به میزان کم
      • حجم اضافی معده را خارج می‌کنند و در جای خود باقی نمی‌گذارند. این کار احتمالاً تولید هورمون گرلین را (که از فوندوس معده ترشح می‌شود و گرسنگی را تحریک می‌کند) از بین می‌برد و به کاهش احساس گرسنگی این افراد کمک می‌کند.
      • از آنجا که این روش شامل بایپس قسمت روده نیست، جذب مواد معدنی (کلسیم و آهن) و ویتامین‌ها دستخوش تغییر نمی‌شود و آن گونه که پس از بایپس معده لازم است، به تکمیل این مواد معدنی و ویتامین‌ها در رژیم غذایی نیازی نیست. این موضوع ممکن است برای بیماران سالخورده‌تری که احتمال دارد داروهای متعدد مصرف کنند و در آینده به سرطان یا بیماری‌های جسمی وخیم دیگر مبتلا شوند نیز مهم باشد.
      • از آنجا که پس از گاسترکتومی لوله‌ای، پیلور دست نخورده باقی می‌ماند هیچ نوع تهی شدگی (غذا در روده‌ها) و علایم آن (تپش قلب، تعریق، رعشه و شکم درد شدید و ناگهانی) که پس از بایپس معده با خوردن غذاهای آبکی حاوی کربو هیدرات زیاد روی می‌دهد، وجود ندارد.
      • به دلیل بایپس نکردن روده احتمال انسداد روده، کم خونی، پوکی استخوان، کمبود پروتئین و کمبود ویتامین تقریباً از بین می‌رود.
      • احتمال به وجود آمدن زخم را به حداقل می‌رساند.
      • تغییر آن تقریباً به هر یک از روش‌های کاهش وزن دیگر امکان‌پذیر است.

گاسترکتومی لاپاروسکوپیک اسلیو در مقایسه با گاستریک باندیدگ یا حلقه معده روشی یکباره است و به تنظیمات بعدی نیاز ندارد. در این روش عوارض احتمالی وجود طولانی مدت یک جسم خارجی و خطرات احتمالی لغزش، خوردگی، عفونت و غیره وجود ندارد. به نظر می‌رسد که نتایج چهار ساله این روش کاهش وزن از روش لپ بند بهتر است.
این روش جراحی در انگلستان برای هر فردی با BMI بالاتر از ۳۵ کیلوگرم بر متر مکعب به صورت یک روش کاهش وزن واحد پدیدار شد. حتی پس از گذشت ۵ سال ثابت شده است که این روش کاملاً بی خطر و مؤثر است. ۱۰ درصد این بیماران نتوانستند پس از ۵ سال به BMI زیر ۳۵ برسند. این افراد احتمالاً بیماران چاق‌تر بوده‌اند یعنی بیمارانی که احتمال می‌دادیم، محتمل مرحله دوم جراحی شوند. افرادی که دارای BMI پایین هستند و باید این روش را انتخاب کنند شامل افراد زیر هستند.

      • افرادی که در مورد اثرات جانبی بالقوه و طولانی مدت بای پس روده مانند کم خونی، پوکی استخوان، کمبود ویتامین و پروتئین، انسداد روده، زخم و غیره نگران هستند.
      • افرادی که لپ بند را انتخاب می‌کنند اما در مورد یک جسم خارجی نگران هستند و مطمئن نیستند که به تزریق منظم حلقه که پس از این روش جراحی برای کاهش وزن بهینه واجب است، دسترسی داشته باشند. ممکن است در بیمارانی که BMI پایین‌تری دارند، کاهش اولیه اشتها و کاهش وزن پس از لپ بند تا زمانی که یک یا دو بار تزریق انجام نشود، آهسته باشد. این بیماران پس از گاسترکتومی لوله‌ای وضعیت بهتری دارند زیرا محدودیت و کاهش وزن بلافاصله آغاز می‌شود و کاهش وزن سریع‌تر و در مقایسه با لپ بند بیشتر (برابر با بایپس معده) است.
      • افرادی که مشکلات جسمی دیگری دارند که آن‌ها را از داشتن جراحی کاهش وزن باز می‌دارد مانند کم خونی، بیماری کرون، جراحی‌های متعدد در گذشته و بیماری‌های جسمی پیچیده دیگر.
      • افرادی که باید داروهای ضد التهاب مصرف کنند نیز ممکن است مایل باشند این روش جراحی را انتخاب کنند. معمولاً پس از بای پس معده باید از مصرف این داروها خودداری کرد زیرا خطر زخم در آن بیشتر است.

گاسترکتومی لاپاروسکوپیک اسلیو به عنوان یک روش مرحله اول برای بیمارانی که BMI بالایی دارند، بسیار مؤثر است. این جراحی را می‌توان برای بیمارانی که بیش از ۲۲۷ کیلوگرم وزن دارند به روش لاپاروسکوپی انجام داد. نتایج موجود این روش به عنوان روشی تک مرحله‌ای برای بیمارانی که BMI پایینی دارند، امیدوار کننده به نظر می‌رسد. همچنین این روش برای افرادی که دارای کم خونی، بیماری کرون و بسیاری از بیماری‌های دیگر هستند که آن‌ها را برای روش‌های بایپس روده در معرض خطر بسیار زیادی قرار می‌دهد، گزینه مناسبی است.

مضرات جراحی کاهش وزن گاسترکتومی اسلیو

گاسترکتومی لاپاروسکوپیک اسلیو روشی نسبتاً جدیدتر است که به عنوان تنها روش کاهش وزن تنها حدود چهار سال است که بکار می‌رود. این زمان کمتر از لپ بند و بایپس لاپاروسکوپیک معده است که بیش از ۱۰ سال است بکار می‌روند و برای جراحان چاقی نکته مورد بحث فعالی است. در این روش احتمال دارد که کاهش وزن کافی نباشد یا در طولانی مدت به دلیل اتساع یا گشاد شدگی کیسه، وزن دوباره افزایش یابد. با وجود اینکه در همه روش‌ها این امکان وجود دارد، از نظر تئوری در روش‌هایی که در آن‌ها بایپس روده انجام نمی‌شود، امکانش بیشتر است. از آنجا که در گاسترکتومی لوله‌ای، کیسه معده از انحنای کوچک ضخیم و عضلانی معده که نسبتاً غیر قابل گشاد شدن است، ساخته می‌شود ممکن است این شک و تردید بی‌جا باشد.
در کنفرانس سالانه انجمن جراحی چاقی آمریکا در سال ۲۰۰۷، نتایج پیگیری معاینات چهار ساله گاسترکتومی لاپاروسکوپیک اسلیو مورد بحث قرار گرفت. نتایجی که در مورد کاهش وزن گزارش شدند با نتایج بای بای پس معده Roux-en-Y به روش لاپاروسکوپی برابرند. بیمارانی که BMI بالای ۵۵ دارند به احتمال زیاد در آینده به یک روش مرحله دوم نیاز خواهند داشت تا به کاهش بقیه وزن کمک کند. در این روش کالری‌های آبکی مانند بستنی، شیر بستنی و غیره قابل جذب هستند و ممکن است کاهش وزن را کند کنند اما پس از بای پس معده موجب تهی شدگی خواهد شد و به دلیل علایم ناخوشایند از خوردن آن‌ها پرهیز می‌شود. این روش به دلیل اینکه معده را خارج می‌کنند، برگشت پذیر نیست. برخی جراحان این موضوع را قابل بررسی می‌دانند.

خطرات و عوارض گاسترکتومی اسلیو

در این روش مانند هر جراحی دیگر ممکن است عوارضی وجود داشته باشد. این روش شامل میخ دوزی معده است و بنابراین ممکن است ترشحات و عوارض دیگری ایجاد شوند که به میخ دوزی وابسته‌اند. اگر چه این عوارض در مقایسه با بایپس بسیار کمترند. عوارض دیگر عبارتند از ترومبوفلبیت سیاهرگ عمقی، آمبولی ریوی غیر مهلک، پنومونی، سندرم واماندگی تنفسی حاد، طحال برداری، خونریزی پس از عمل و انسداد جزیی روده.

برنامه غذایی بیماران در جراحی کاهش وزن در عمل اسلیو گاسترکتومی

پس از عمل مانند تمام برنامه‌های جراحی کاهش وزن لازم است که بیماران یک رژیم غذایی را رعایت کنند. بیماران باید پس از جراحی به مدت دو هفته یک رژیم غذایی پر از مایعات را پیش بگیرند. چهار تا شش هفته پس از عمل، بیماران به یک رژیم غذایی جامد حاوی ۶۰۰ تا ۸۰۰ کالری در روز می‌رسند. اکثر بیماران هنگام رسیدن به وزن دلخواه، معمولاً حدود ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ کالری در روز مصرف می‌کنند.

نتایج طولانی مدت کاهش وزن در جراحی گاسترکتومی اسلیو

به طور متوسط بیمارانی که متحمل جراحی گاسترکتومی اسلیو می‌شوند، ۶۰ تا ۸۰ درصد وزن اضافی بدن را کاهش می‌دهند. کاهش وزن زیاد و سریع و عوارض بسیار کم، جراحی گاسترکتومی اسلیو را برای کاهش وزن بسیاری از بیماران به گزینه‌ای مناسب تبدیل می‌کند.

 

راهنمایی‌های غذایی در عمل اسلیو معده

رژیم غذایی در مرحله بعد از جراحی (Gastric Sleeve Diet after Surgery) مرحله اول – مایعات صاف شده این مرحله بلافاصله پس از عمل آغاز می‌گردد. با وجودی که بیمار ممکن است حالت تهوع داشته باشد استفاده از مایعات بسیار کم و صاف شده جهت جلوگیری از دهیدراته شدن (کم آبی) بدن توصیه می‌گردد. استفاده از این مایعات تا ۴۸ ساعت ادامه می‌یابد. رژیم غذایی در این مرحله شامل: آب، چای سبز، آب گوشت یا مرغ بدون چربی و صاف شده، نوشیدنی‌های یخی با شیرینی طبیعی (بدون افزدون شکر)، نوشابه‌های غیر کربناته و نوشابه‌های بدون کافئین؟!! (که در این زمینه هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز می‌باشد). مایعات در حجم کم و به آهستگی باید مصرف شوند و قبل از احساس پری معده متوقف گردند. دریافت مایعات فراوان از طریق (نی) می‌تواند منجر به افزایش حجم معده شود.

 


تاج بازدید : 50 شنبه 10 شهریور 1397 نظرات (0)

در این پست به سوالات رایج در جراحی چاقی میپردازیم ،  ،میخواهیم به عمل جراحی بپردازیم.عمل جراحی جایگزین رژیم غذایی سالم نیست و حتی اگر شما عمل هم بنمایید بایستی تغییرات لازم را در رژیم غذایی خود اعمال نمایید. به همین دلیل، قبل و بعد از عمل جراحی بایستی یک سری از اقدامات را داشته باشید تا نتیجه مطلوب حاصل گردد.

در ذیل سعی شده است به سوالات متداول درباره جراحی کاهش وزن جواب داده شود:

 

آیا جراحی کاهش وزن برای شما مناسب است؟

جراحی به منظور کاهش وزن برای همه کاربرد ندارد. قبل از انجام عمل جراحی حتما با پزشک متخصص تغذیه مشورت نمایید و ابتدا رفتارهای غذایی سالم را با نظر متخصصین برای خود طراحی نمایید.

 

پزشکان عموما جراحی کاهش وزن را برای افرادی با شرایط زیر مناسب می دانند:

* داشتن یک نمایه توده بدنی معادل 40 و یا بیشتر(در حدود 50 کیلوگرم اضافه وزن برای مردان و 40 کیلوگرم اضافه وزن برای زنان)

داشتن نمایه توده بدنی کمتر(35 تا 40) ولی به همراه عوارض جدی در سلامت که با چاقی مرتبط هستند از جمله: بیماری قلبی، دیابت نوع 2، کلسترول بالا، تنگی نفس شدید در خواب.

* سابقه ی تلاش ها و شکست های مکرر در کاهش دادن وزن با استفاده از روش های رایج غیر جراحی(روش هایی نظیر رژیم غذایی و فعالیت بدنی و غیره).

درک کامل خطرها و تمایل داشتن به عمل توسط بیمار


چگونه جراحی کاهش وزن به کاهش وزن من کمک خواهد کرد؟

دو شکل اصلی برای جراحی کاهش وزن وجود دارد. جراحی محدود کننده ی حجم و جراحی کاهش دهنده ی جذب غذا. که هر کدام از آن ها، وزن را به شیوه ی متفاوتی به شرح زیر کاهش می دهند:

banding

* جراحی کاهش وزن محدود کننده(تکنیک باندینگ یا حلقه گذاری معده یا gastric banding):

در این روش به صورت فیزیکی سایز معده کاهش داده می شود و مقدار غذای جامدی که می توانید بخورید کاهش می یابد. یک معده ی طبیعی قبل از جراحی حدودا به میزان 1400 سی سی گنجایش دارد و پس از جراحی به میزان 100 تا 120 سی سی می رسد. بدیهی است وقتی حجم معده ی شما کوچک تر باشد کمتر هم غذا می خورید.

عمل جراحی کاهش جذب(مانند عمل بای پس معده)

توسط تغییر دادن طول مسیر جذب غذا، عمل می کند. این شکل از جراحی کاهش وزن، پیچیده تر است. جراح بخش هایی از روده ی شما را بر می دارد و یک راه میان بُر  برای هضم غذا باقی می گذارد که بدین معناست که غذای کمتری جذب بدن می گردد. ترکیب جراحی سوء جذبی با جراحی محدود کننده، گنجایش کمتری را در معده ایجاد می کند که در نتیجه مقدار غذایی که می توانید بخورید کاهش می یابد.


تاثیر جراحی کاهش وزن بر سلامت عمومی بدن چگونه است؟

پس از جراحی کاهش وزن معمولا عوارض بالینی مرتبط با چاقی، بهبود خواهند یافت که این عوارض عموما عبارت هستند از:

* تنگی نفس در خواب

* دیابت نوع 2

* رفلکس مری معده(GERD)

* کلسترول بالا

عمل جراحی جایگزین رژیم غذایی سالم نیست و حتی اگر شما عمل هم بنمایید بایستی تغییرات لازم را در رژیم غذایی خود اعمال نمایید

* درد مفاصل دژنراتیو و یا عوارض ارتوپدیک

* فشار خون بالا

* آسم

البته باید متذکر شد که ادامه ی این بهبودی منوط به داشتن رژیم غذایی سالم خواهد بود.


 

تاثیر منفی جراحی کاهش وزن بر وضعیت تغذیه ی فرد چیست؟

پس از جراحی کاهش وزن، بدن در جذب برخی مواد مغذی به شرح زیر مشکل خواهد داشت:

* آهن

* ویتامین B12

* فولات

* کلسیم

ویتامین D

 

در هر حال، دریافت روزانه مولتی ویتامین به علاوه دیگر مکمل ها با نظر متخصصین تغذیه می تواند در جهت پیشگیری و کاهش این کمبودها موثر باشد.

 

پس از جراحی کاهش وزن، انجام کدام تغییرات در الگوی زندگی، مورد نیاز است؟

bypass

با گذشت زمان برخی افراد علی رغم جراحی کاهش وزن، وزن اضافه می کنند. برخی به جای مصرف غذاهای سالم، غذاهای پُرکالری و پُرچرب را مکررا می خورند و  برخی از افراد بر مصرف وعده ها و خوراکی های شیرین تکیه دارند(مواردی نظیر: بستنی، میلک شیک ).

همچنین خود بدن ممکن است با گذشت زمان دستخوش تغییراتی گردد که مستعد افزایش وزن شود. برای مثال ممکن است دستگاه گوارش شروع به جذب کالری بیشتری کند. حتی سایز معده ی جراحی شده ی شما ممکن است با گذشت زمان تدریجا افزایش یابد.

لذا برای پایین نگه داشتن وزن تان، نیاز دارید که اقدامات زیر را  پس از جراحی به کار بندید:

* مصرف وعده های غذایی بسیار کوچک(سازگار شدن با وعده های غذایی کوچک چالش بر انگیز است اما ضروری است):

مقادیر کم غذا را به آهستگی بخورید و به خوبی آن را بجوید و مقادیر زیادی پروتئین دریافت نمایید.

تغذیه را یک اولویت برای خود قرار دهید:

شما می بایست حساب مقدار غذایی که می خورید را داشته باشید. تغذیه ی مناسب بسیار مهم است. شما می بایست مکمل های صحیح را طبق تجویز پزشک معالج تان مصرف کنید چرا که به راحتی می توانید به سوء تغذیه ی جدی دچار شوید. یک رژیم شناس می تواند یک برنامه ی غذایی مناسب را برای شما ترتیب ببیند و از مشکلات تغذیه ای در امان بمانید.

* ورزش و فعالیت بدنی منظم:

بسیاری از افراد چاق عادت به ورزش ندارند در حالی که ورزش و فعالیت بدنی تنها راه موثر برای پیش گیری از اضافه وزن است. خبر خوب برای شما آن است که به موازات شروع کاهش وزن و کم شدن وزن تان، ورزش و فعالیت بدنی برای شما راحت تر می شود.

 

تغییر ظاهر پس از عمل جراحی کاهش وزن چگونه است؟

به موازات شروع کاهش وزن و تداوم آن، عموما افراد از دیدن ظاهر جدید خود هیجان زده می شوند و از اندام جدید خود خوشحال خواهند شد. تنها نکته ی منفی آن است که: به موازات این که سایز بدن تان کاهش می یابد سایز پوست تان چندان کاهش نمی یابد و ممکن است شل و چروکیده به نظر آید.

 

آیا زندگی اجتماعی و معاشرت فرد پس از جراحی کاهش وزن تغییر می کند؟

در حقیقت ممکن است پس از جراحی کاهش وزن ارتباطات شما با دوستان یا خانواده تان، تغییر کند. برای بسیاری از افراد چاق، غذاها و نوشیدنی ها نقش اصلی را در زندگی(اعم از زندگی اجتماعی شان) ایفا می کند و به عبارتی دیگر بخش اعظم تعاملات اجتماعی آن ها نیز بر پایه ی غذا خوردن، استوار می گردد. لذا پس از جراحی کاهش وزن می بایست راه های دیگری را برای ارتباط با اجتماع پیدا کنید، راه هایی که بر غذا خوردن متمرکز نباشند.

علاوه بر آن به موازات کاهش وزن، نتایج آن در ظاهر شما آشکار خواهند شد و لذا  مردم نیز متوجه آن خواهند شد و از شما در مورد ظاهرتان سوال خواهند کرد و...  لذا می بایست از قبل برای پاسخ به پرسش های احتمالی آماده باشید و تفکر کنید که چگونه می خواهید از عهده ی آن ها بر آیید.

خطرات رایج کوتاه مدت پس از جراحی کاهش وزن کدامند؟

* استفراغ؛ ممکن است در اثر پُرخوری و سریع خوردن و عدم جویدن کافی ایجاد شود. بیمارانی که از چاقی رنج می برند به ویژه چاق های مفرط معمولا عادت به خوردن وعده های حجیم غذایی و با سرعت دارند که پس از جراحی به دلیل حجم کم معده دچار مشکل استفراغمی گردند.

* یبوست؛ یبوست یک عارضه ی رایج است. مصرف روغن های مایع و دیگر مایعات مسهل ممکن است مفید واقع شوند. مواد پُر فیبر مانند متاموسیل و پسیلیوم می توانند موجب انسداد گردند و باید از مصرف بدون نظر پزشک آن ها اجتناب نمود.

* کمبودهای غذایی؛ ممکن است پس از جراحی کاهش وزن یک سری کمبود های غذایی مانند: آنمی، پوکی استخوان و بیماری های متابولیک استخوان توسعه یابند؛ که با مصرف مواد مغذی و مکمل های غذایی تحت نظر متخصص تغذیه می توان از این عوارض پیشگیری نمود.

* عفونت؛ مانند هر عمل جراحی دیگری ممکن است عفونت تا 3 هفته پس از جراحی کاهش وزن توسعه پیدا کند. این عارضه اغلب با مصرف آنتی بیوتیک ها درمان می شود، ولی برخی مواقع حتی برای برطرف نمودن آن به یک عمل جراحی متعاقب دیگر نیز نیاز می شود.

عوارض طولانی مدت جراحی های کاهش وزن کدام اند؟

* فتق

سنگ کیسه ی صفرا

* ایجاد  زخم ها

* پرولاپس معده (پایین افتادن معده)

جراحت های وخیم ناشی از کیسه ی معدی جدید

* پوست های اضافه ای که ممکن است برای برطرف نمودن آن ها نیاز به یک عمل جراحی دیگر باشد.

دهیدراته شدن بدن و کم آبی

* کاهش مو

سنگ های کلیوی

افت قند خون یا هایپوگلایسمی

مانند هر عمل جراحی دیگری ممکن است عفونت تا 3 هفته پس از جراحی

کاهش وزن توسعه پیدا کند. این عارضه اغلب با مصرف آنتی بیوتیک ها

درمان می شود، ولی برخی مواقع حتی برای برطرف نمودن آن به یک

عمل جراحی متعاقب دیگر نیز نیاز می شود

عوارض نادر ولی خطرناک ناشی از عمل های جراحی کاهش وزن که باید پس از عمل بدان توجه داشته باشید، کدام اند؟

* خون در مدفوع یا مدفوع سیاه رنگ

* ایجاد نشت و منفذ در ارتباطات جدیدی که توسط جراحی کاهش وزن ایجاد شده اند. این عارضه معمولا در طی 5 روز پس از جراحی کاهش وزن ایجاد می شود.

* ایجاد لخته های خونی در ریه ها که تحت عنوان آمبولی ریوی نامیده می شود. شیوع این عارضه در کمتر از یک درصد موارد است که جزو رایج ترین علل مرگ پس از جراحی کاهش وزن می باشند. می توان با استفاده از داروهای رقیق کننده ی خون و افزایش فعالیت بدنی از ایجاد لخته های خونی پیشگیری نمود.

* لخته های خونی در ساق پا که این حالت بیشتر در سیاهرگ های عمقی ساق پا حادث می شود و تحت عنوان DVT یا  ترومبوز وریدی عمیق نامیده می شوند.

منبع:http://blog.tehclinic.ir

 

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 8
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 0
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 1
  • باردید دیروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 14
  • بازدید ماه : 111
  • بازدید سال : 1,094
  • بازدید کلی : 5,157